OBAVIJESTI:
Na Pravnom fakultetu održani su II....

Završeni su II. Dani karijera Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji su ove godine održani od 3-8. ožujka 2021. godine. Zbog epidemiološke situacije, cijeli se događaj odvijao online, putem platforme Microsoft Teams. Unatoč pandemiji koronavirusa, odaziv studenata je bio velik što potvrđuje daljnju potrebu za nastavkom održavanja ovakve inicijative. Posebno nas veseli što sve veći broj alumna našeg Fakulteta i poslodavaca prepoznaje važnost Dana karijera pa je ovogodišnji program zaista bio sadržajno bogat i raznolik, a teme su često predlagali sami poslodavci.

Na događaju je sudjelovalo preko 100 studenata koji su imali priliku slušati 12 interaktivnih predavanja, a ukupno je 13 odvjetničkih ureda sudjelovalo i u tzv. Career Speed Datingu-kratkim individualnim razgovorima za posao sa studentima. Važno je naglasiti da je pozivnica za sudjelovanje na Danima karijera poslana i mladim diplomantima našeg Fakulteta, svima onima koji su diplomirali u zadnjih godinu dana.

Prvi dan je započeo predavanjem Ive Majstorović iz agencije Degordian simboličnog naziva "Postoji li posao iz snova?", a nastavio se predavanjem sutkinje Trgovačkog suda, gđe Maje Praljak koja je studentima motivirajuće govorila o karijeri u sudstvu.

Idućeg dana program je započela odvjetnica Ema Menđušić Škugor iz odvjetničkog društva DTB&Krka koja je za studente ove godine održala čak 2 povezane radionice na temu "Kako se najbolje predstaviti poslodavcu", prvu s naglaskom na pisanje kvalitetnog životopisa, a zatim s naglaskom na pripremu za potencijalni intervju s poslodavcem. Interaktivno predavanje pod nazivom "Kakvog kandidata traže odvjetnički uredi ozbiljnih namjera" održala je odvjetnica Iva Mišković iz odvjetničkog društva Mišković&Mišković . Zatim je program osvježila Anamarija Malić iz agencije Degordian predavanjem o LinkedIn-u kojim je studentima predstavljena ta najvažnija poslovno-društvena mreža. Zadnje predavanje drugog dana održala je odvjetnica i partnerica Danijela Simeunović iz odvjetničkog društva KP&S pod nazivom "Odvjetnički vježbenik u uredu koji se bavi poslovnim pravom".

Trećeg dana studenti su mogli slušati vrlo životno predavanje odvjetnika Pave Miškovića iz odvjetničkog društva Mišković&Mišković koji je govorio o svojem dugogodišnjim iskustvu rada u banci te naglasio neke prednosti u karijeri pravnika u bankarstvu. Program je nastavila odvjetnica Natalija Perić iz odvjetničkog društva Mamić, Perić, Reberski, Rimac koja je studentima iznijela korisnu prezentaciju o pretraživanju regulative prakse i ostalih javno dostupnih informacija te uputila studente da se svladavanjem spomenute materije već unaprijed pripreme za prvo zaposlenje. Na kraju dana, odvjetnik Dino Gliha iz zajedničkog ureda dr.sc. Marković&Grbavac&Gliha održao je zanimljivo predavanje pod nazivom "Interdisciplinarni pristup u pravnoj karijeri".

Zadnji dan započeo je uključivanjem Mislava Mataije iz Bruxellesa, bivšeg nastavnika na Katedri za europsko pravo, koji je studentima približio karijeru pravnika u institucijama EU-a. Program je zaključila profesorica našeg Fakulteta, Romana Matanovac Vučković s Katedre za građansko pravo s predavanjem o zaštiti vlastitih poslovnih ideja.

Zahvaljujemo svih predavačima i poslodavcima na odazivu, a ujedno pozivamo sve zainteresirane za održavanje sličnih interaktivnih predavanja ili potencijalnih razgovora za praksu ili posao s našim studentima da se jave na adresu ivana.karaman.juric@pravo.hr kako bismo realizirali suradnju i tijekom cijele godine.

Popis obavijesti