DOGAĐANJA:
Dan dobrodošlice za strane studente

U organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju Pravnog fakulteta u Zagrebu, u petak 17. veljače 2023, održan je Dan dobrodošlice za strane studente koji će na Pravnom fakultetu  u Zagrebu provesti ljetni semestar u sklopu Erasmus+ programa. Radi se o grupi od 43 Erasmus studenata, ali treba naglasiti kako na Fakultetu ostaju još 15 stranih studenata iz zimskog semestra tako da Fakultet nastavlja ostvarivati visoku brojku dolaznih studentskih mobilnosti.

Na samom početku, studentima je u ime Uprave Fakulteta toplu dobrodošlicu uputila prodekanica za međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Iris Goldner Lang. Prezentaciju o Pravnom fakultetu u Zagrebu održala je djelatnica Marija Gudelj Racich iz Ureda za međunarodnu suradnju, a rad fakultetske knjižnice predstavio je kolega Dragutin Nemec.
Bogatom programu pridružili su se i vrijedni studenti volonteri iz ESN-a Zagreb, studentske udruge koja se bavi stranim studentima.

Ovim putem se zahvaljujemo i članovima studentskih udruga Fakulteta na predstavljanju svoga rada, predstavnicima Pravne klinike, predstavnicima ELSA-e Zagreb i predstavnicima Športske udruge kao i studentima pomoćnicima kojo su predstavili seminare ljetnog semestra u Dubrovniku. Veseli nas da su domaći studenti otvoreni za druženje sa stranim studentima čime se doprinosi tzv. "internacionalizaciji kod kuće", na matičnom Fakultetu.

Nakon službenog dijela programa, svi prisutni su sudjelovali u zajedničkoj fotografiji te su se imali prilike upoznati uz kavu i kolače u atriju zgrade na svježem zraku.

Za kraj, mnogi studenti se se priključili organiziranoj dvosatnoj šetnji gradom uz profesionalnog vodiča tijekom koje su nastale vesele zajedničke fotografije studenata s prepoznatljivim promotivnim vrećicama Fakulteta u kojima su studenti, osim prigodnih promotivnih materijala Fakulteta, mogli pronaći i suvenire kao donaciju Turističke zajednice grada Zagreba te bajadere kao slatki poklon tvrtke Kraš.

Uvjereni smo da će studentima boravak na Pravnom Fakultetu  u Zagrebu biti bogato i pozitivno iskustvo te da će jednog dana postati ponosni članovi alumni zajednice Fakulteta.

 

Popis obavijesti