IZ MEDIJA:

Global, 8. ožujka 2021.

https://www.globalnovine.eu/vijesti/zavrseni-dani-karijera-studentima-se-priblizila-njihova-struka-i-dala-sansa-za-zaposljavanje/

ZAVRŠENI DANI KARIJERA
Sveukupno je održano 13 online predavanja iz različitih tematika koja su bila popraćena radionicama i razgovorima za posao


Završili su drugi Dani karijera zagrebačkog Pravnog fakulteta, koji za cilj imaju osnažiti studente prilikom pristupanja na tržište rada da bi što uspješnije ušli u poslovnu karijeru. Zadnji dan obilježila su predavanja Mislava Mataije, bivšeg nastavnika PFZG-a na Katedri za europsko javno pravo i Romane Matanovac Vučković, profesorice s Katedre za građansko pravo PFZG-a, navedeno je u priopćenju za medije.

Ovogodišnji program trajao je od 3. do 8. ožujka i održan je online putem aplikacije Microsoft Teams u skladu s epidemiološkom situacijom. Iako predavanja nisu održana uživo, ona su sadržavala razne praktične radionice i poticala su polaznike na interakciju s predavačima.

U sklopu Dana karijera održani su i kratki razgovori za posao s potencijalnim poslodavcima u kojima su prijavljeni studenti “jedan na jedan” dobili priliku doći do posla. Poslodavci su, s druge strane, uvidom u životopise studenata i razgovorom u obliku “Career Speed Datinga” došli do svojih idealnih kandidata. Većina se razgovora odvijala putem interneta, dok su neki ipak preferirali da sa svojim kandidatima pričaju uživo.

Održano je sveukupno 13 predavanja koja su pokrila širok spektar tematika, od toga što napisati u svojem životopisu i kako se pripremiti za intervju pa sve do iskustva rada u odvjetništvu i mogućnostima zapošljavanja u institucijama Europske unije. Uz pomoć njih studenti su stekli bolji dojam o tržištu rada u pravnoj struci te su im predavači barem malo pomogli da kristaliziraju svoj vlastiti poslovni put u budućnosti.

Popis obavijesti