VIJESTI ZA NASLOVNU STRANICU:
Poruka Dekana prof. dr. sc. Ivana...

Poštovane studentice i poštovani studenti prvih godina studija Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 

U ime Uprave Pravnog fakulteta, profesorskog zbora, svih zaposlenika Fakulteta i u svoje osobno čestitam vam na upisu na naš Fakultet u akademskoj godini 2023./24. i želim vam srdačnu dobrodošlicu! Ponosni smo na činjenicu da se ove godine na prvu godinu svih naših studija upisao velik broj studenata. No, ne samo da smo ponosni na to, nego nas to isto tako obvezuje pružiti vam kvalitetu studija koja je usporediva s onom na srodnim studijima drugdje u Europi i svijetu. 

Upisom na Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu pridružili ste se zajednici studenata prava, socijalnog rada, socijalne politike, javne uprave i javnih financija te zajednici profesora i drugih nastavnika i zaposlenika koji će vam biti podrška tijekom vašeg studiranja, osobito tijekom prve godine studija i vaše nadam se što brže i uspješnije prilagodbe na studentske obveze i studentski život. 

Vjerujem da ćete tijekom prve godine studiranja na Pravnom fakultetu slušajući zanimljiva predavanja i učeći kroz različite druge oblike nastave produbiti svoj početni interes za studij koji ste upisali te se dodatno motivirani posvetiti studiranju na višim godinama sve do završne godine i stjecanja željene diplome. 

Studiranje na našem Fakultetu ne znači samo redovito sudjelovanje na nastavi, nego i uključivanje u različite domaće i međunarodne istraživačke projekte, konferencije, predavanja i skupove koje vode i organiziraju naši profesori, uključivanje u studentske udruge, Studentski zbor, kliničku nastavu u području vaše buduće struke, humanitarne akcije, volontiranje i sudjelovanje u drugim zanimljivim sadržajima koji će vaš studentski život obogatiti dodatnim znanjima i vještinama. 

Želim vašu pažnju osobito usmjeriti na mogućnost uključivanja u studiranje, mobilnost i druge aktivnosti Europskog sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC) kojeg je čitavo naše Sveučilište članom, kao i već dobro uhodanu mogućnost studiranja na drugim sveučilištima u Europi u okviru Erasmus+ programa. Pravni fakultet jedna je od vodećih sastavnica našeg Sveučilišta po broju odlaznih studenata pa vjerujem da će tijekom studiranja upravo netko od vas ostvariti međunarodnu mobilnost i dobiti Erasmus+ stipendiju.

Nastava će se tijekom akademske godine 2023./24. odvijati u zgradama Fakulteta, ali i na drugim lokacijama budući da je dio naših zgrada u postupku cjelovite obnove, poslije dva razorna potresa 2020. godine. Pozivam vas na razumijevanje, suradnju i poštovanje napora koje ćemo svi skupa uložiti kako bismo u tim izazovnim uvjetima imali što bolju nastavu i rezultate studiranja.

O svim prostornim i organizacijskim detaljima redovito ćemo vas obavještavati, a prve informacije ćete dobiti uskoro, tijekom dana orijentacije koji se održavaju 28. i 29. rujna 2023. Na raspolaganju će vam biti i vaši nastavnici kao akademski mentori kojima ćete se moći obratiti za sva pitanja, nedoumice i savjete u vezi sa studijem. 

Pozivam vas da redovito pratite našu mrežnu stranicu, koju ćemo upravo s početkom nove akademske godine značajno modernizirati. Kad god budete trebali dodatne informacije obratite se studentskoj službi te drugim službama Fakulteta ili pak nama u Upravi Fakulteta kako bismo vam dali odgovore na vaša pitanja. 

Svima vam želim sretnu i uspješnu prvu studijsku godinu! 


Prof. dr. sc. Ivan Koprić
Dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 

Popis obavijesti