VIJESTI ZA NASLOVNU STRANICU:

U prvu godinu studija koje izvodi Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove se godine upisalo više studenata nego prethodne godine, pri čemu prednjači studij prava na koji se ove godine upisalo čak 50 studenata više nego lani. Studiji socijalnog rada te javne uprave, kao i porezni studij zadržali su podjednaki ili nešto viši broj upisanih studenata u odnosu na upise 2022. godine. 

Upisne kvote su popunjene za čak 7,5 postotnih poena više nego lani. Posebno smo zadovoljni činjenicom da je upisna kvota za upis u prvu godinu studija za redovite studente socijalnog rada u potpunosti popunjena, a kvota za upis u prvu godinu studija za redovite studente prava popunjena s čak 92,4 %. 

Procjenjujemo da je ovogodišnji povećani interes za studije na Pravnom fakultetu u Zagrebu rezultat posebnih napora Fakulteta u informiranju maturanata o mogućnostima studiranja i ostvarenja razvojnog karijernog puta i zapošljavanja u budućim strukama, osiguravanja primjerenih uvjeta studiranja usprkos izazovnim okolnostima obnove fakultetskih zgrada, kvalitete nastave i drugih mogućnosti stjecanja znanja i vještina tijekom studija, kao i povećanih potreba za profilima koje Pravni fakultet obrazuje. 

Fakultet, svi profesori i Uprava i dalje će unaprjeđivati uvjete rada, kvalitetu nastave i rezultate studiranja studenata svih studija koje Fakultet izvodi.  

Popis obavijesti