STUDENTSKA PRAVOBRANITELJICA NA PRAVNOM FAKULTETU U ZAGREBU

                              

 

Studentska pravobraniteljica:

Nikolina Starčević


Zamjenici studentske pravobraniteljice:

 

Antonia Bekavac, Martina Protega, Ignacija Puškar, Mateo Vlačić

 

____________________________________________________________________________________________

e-mail : pravobranitelj.pravo@gmail.com

 

Primanje studenata u Uredu studentskog pravobranitelja (Tkalčićeva 48-50) : 

PETKOM od 14 do 16h ( uz prethodnu najavu dolaska)

 

 

 

Dobrodošli na web stranice Ureda studentskog pravobranitelja Pravnog fakulteta u Zagrebu!

 

Institucija studentskog pravobranitelja je relativno  nova institucija u Republici Hrvatskoj, utemeljena Zakonom o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, (NN 71/07).

Na ovom mjestu s posebnim ponosom ističemo i napore ranijih generacija studenata našeg fakulteta koji su od 2003. godine u okviru udruge „Pravnik“ pokrenuli projekt organizirane zaštite studentskih prava te udarili snažne temelje našim zajedničkim naporima u borbi za ostvarivanje najviših standarda zaštite prava studenata.

U skladu sa zakonom, Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu je za akademsku godinu 2017./18. studentskom pravobraniteljicom imenovao Nikolinu Starčević, studenticu 5. godine pravnog studija.

Zamjenici pomažu pravobranitelju u obavljanju dužnosti, zamjenjuju ga u slučaju spriječenosti, te obavljaju i druge poslove koje im on povjeri. 

Ovim putem pozivamo sve studente koji smatraju da je neko njihovo pravo tijekom studija prekršeno da nam se obrate kako bismo nepravdu ispravili i spriječili njezino ponavljanje.