OBAVIJEST STUDENTIMA POSLIJEDIPLOMSKIH STUDIJA:
Obavijest studentima poslijediplomskih studija

Uključivanje u projekt TODO u svojstvu mladih istraživača – rok 10.2.2020.

 

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu jedan je od  partnera projekta Obzor 2020 TODO - Twinning Open Data Operational (http://todo-project.eu). Zajedno s partnerima sa Sveučilišta u Zagrebu (Geodetski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet organizacije i informatike, Prometni fakultet, Agronomski fakultet), Tehničkim Sveučilištem u Delftu (Nizozemska) i Egejskim sveučilištem (Grčka) na projektu se provodi aktivnost razvoja kapaciteta mladih istraživača u području otvorenih podataka stavljajući naglasak na interdisciplinarnost i multidomenski pristup.

Pozivamo Vas da se prijavite za sudjelovanje i iskoristite mogućnosti koje projekt nudi mladim istraživačima (on-line treninzi, ljetne škole, seminari, dvotjedni boravak u stranim partnerskim institucijama, interdisciplinarni mentorski tim itd.).

Prijave su otvorene do 10. veljače 2020., a više informacija o pozivu možete saznati i obaviti prijavu na web-stranici koordinatora projekta: http://science.geof.unizg.hr/todo/.

Broj mjesta za određene aktivnosti (dvotjedni boravak, posjete) je ograničen (2-3 po partnerskoj instituciji), a izbor će se obaviti temeljem motivacijskog pisma i područja istraživanja (u kojoj mjeri je vaše istraživanje povezano s otvorenim podacima, u smislu njihovog korištenja za potrebe istraživanja ili analize pravnih aspekata otvorenih podataka i ponovne uporabe informacija). Sudjelovanje na projektu ne utječe neposredno na vaše istraživanje niti superviziju na doktorskom studiju, već isključivo služi za razvijanje dodatnih kompetencija u području otvorenih podataka. Financiranje predviđenih aktivnosti mladih istraživača je osigurano na projektu (troškovi puta i smještaja te objava radova u časopisima).

Za sve dodatne informacije slobodno se javite voditeljici tima izv.prof.dr.sc. Anamariji Musa na adresu: amusa@pravo.hr ili suradnici na projektu dr.sc. Petri Đurman na pdurman@pravo.hr 


Tim Pravnog fakulteta na projektu TODO